«Στο Καραμπάχ σκοτώθηκαν 28 μισθοφόροι που πήραν "μετάθεση" από την Τουρκία»

-

«Αξιόπιστες πηγές» που επικαλείται το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφεραν ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει εμπλέξει σε μεγάλο βαθμό τους Σύρους μισθοφόρους της στις συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και μάλιστα 28 άνδρες τους είναι νεκροί ενώ 62 είναι τραυματίες ή αγνοούμενοι.

«Στους Σύρους μισθοφόρους ελέχθη ότι το καθήκον τους θα περιοριζόταν στη φύλαξη των πετρελαϊκών πεδίων και των συνόρων στο Αζερμπαϊτζάν και οι συριακές φατρίες που υποστηρίζονται από την Τουρκία εμπλέκονται ενεργά στις μάχες του Ναγκόρνο Καραμπάχ τις τελευταίες 48 ώρες», αναφέρει το παρατηρητήριο.

«Οι ακτιβιστές του SOHR έχουν τεκμηριώσει αύξηση στον αριθμό των θανάτων μεταξύ των υποστηριζόμενων από την Τουρκία Σύρων μισθοφόρων που μάχονται στο Αζερμπαϊτζάν. Τις τελευταίες 48 ώρες, 28 μισθοφόροι σκοτώθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ 62 άλλοι τραυματίστηκαν και αγνοούνται. Από την άλλη πλευρά, εκατοντάδες Σύροι μαχητές ετοιμάζονται να πάρουν τρόπον τινά μετάθεση και να μεταφερθούν από τουρκικές εταιρείες ασφαλείας προκειμένου να συμμετάσχουν στις συνεχιζόμενες μάχες στο Αζερμπαϊτζάν», αναφέρει η έκθεση.

Αρμένιοι

Παράλληλα, οι αναφορές επιβεβαίωσαν ότι ισχύει και το αντίστροφο, ότι δηλαδή Σύροι που γεννήθηκαν ή κατάγονται απο την Αρμενία, έχουν εμπλακεί στον πόλεμο στο πλευρό της Αρμενίας εναντίον του Αζερμπαϊτζάν. Αυτό δεν θεωρείται ότι εξισώνει την κατάσταση, καθώς δεν θεωρείται ανάμιξη ξένης δύναμης, όπως η πρόσληψη μισθοφόρων από τρίτο κράτος, εν προκειμένω την Τουρκία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.