Στο μισό πλανήτη κλείνει τα σύνορα η Ουγγαρία

-

Η Ουγγαρία θα απαγορεύσει από την προσεχή Τρίτη την άφιξη στο έδαφός της υπηκόων αφρικανικών χωρών όπως και λατινοαμερικανικών, αλλά και βαλκανικών και ασιατικών.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει ελέγξει κάπως τον κορονοϊό στο έδαφος της και δεν θέλει αναζωπύρωση με εισαγόμενα κρούσματα, αφου διεθνώς παρατηρείται νέα έξαρση. Βέβαια η Ουγγαρία έχει μεν έσοδα από τον τουρισμό, αλλά αυτός δεν είναι ζωτικός για το ΑΕΠ της.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, η Βουδαπέστη θα εισαγάγει ένα σύστημα βάσει του οποίου οι κάτοικοι των χωρών που θα κατατάσσονται στην «κόκκινη ζώνη» δεν θα μπορούν, μέχρι νεωτέρας, να εισέρχονται στη χώρα.

Στο κόκκινο είναι σχεδόν όλες οι αφρικανικές χώρας και οι χώρες της Νότιας Αμερικής και της Ασίας, με εξαίρεση την Κίνα και την Ιαπωνία (αυτές οι δύο είναι στο πορτοκαλί). Στα Βαλκάνια και στην ανατολική Ευρώπη, στο κόκκινο είναι η Αλβανία, η Βοσνία, η Βόρεια Μακεδονία, το Κοσσυφοπέδιο, η Λευκορωσία, το Μαυροβούνιο και η Ουκρανία. Στο πορτοκαλί είναι η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, η Σουηδία, η Ρουμανία, η Βρετανία, η Νορβηγία, η Σερβία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιαπωνία.

Οι ταξιδιώτες από την πορτοκαλί ζώνη θα μπαίνουν σε καραντίνα, εκτός κι αν προσκομίσουν τεστ αρνητικό μέσα σε 5 μέρες από την άφιξή τους.

Στους Ούγγρους που θα επιστρέφουν από τους προαναφερόμενους κόκκινους ή πορτοκαλί προορισμούς θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα, όμως θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε διαγνωστικό τεστ και να μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.