Στο νοσοκομείο 21 ηλικιωμένοι από γηροκομείο

-

Στο νοσοκομειο διακομίσθηκαν 21 ηλικιωμένοι από οίκο ευγηρίας στον Αγιο Παντελεήμονα Αθηνών, όπου σε 100 τεστ σε τροφίμους και εργαζομένους, τα 35 βγήκαν θετικά.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας που μετέβη εσπευσμένα απόψε στον οίκο ευγηρίας, ο ιός μεταδόθηκε από συγκεκριμένο άτομο –έναν εργαζόμενο. Μάλιστα το γηροκομείο είχε ελεγχθεί στις 30 Αυγούστου και δεν είχε βρεθεί κανένα κρούσμα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η μετάδοση του ιού στο γηροκομείο έγινε από εργαζόμενο και χαρακτήρισε την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή.

«Το 80% των φιλοξενουμένων στην δομή έχει υποκείμενα νοσήματα. Στη Θεσσαλονίκη το πήραμε το μάθημα. Στην Αθήνα δεν το έχουμε πάρει. Η Αθήνα δεν πάει καλά», είπε.

Το γηροκομείο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Στο σημείο έχουν καταφθάσει συγγενείς των φιλοξενουμένων οι οποίοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις και αναμένουν την επίσημη ενημέρωση των ειδικών που βρίσκονται μέσα στον οίκο ευγηρίας

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.