Στο πορτοκαλί όλη η περιφέρεια Ιωαννίνων και Κοζάνης - Νέα μέτρα

-

Εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στις Περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων και Κοζάνης έπειτα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφηκαν εκεί, αποφασίστηκε σήμερα το μεσημέρι -ίσχυαν ήδη μέτρα για το δήμο Ιωαννίνων αλλά τώρα επεκτείνονται σε όλη την περιφέρεια.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκαν τα παρακάτω περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρες τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Κοζάνης:

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης και αναστολή κάθε είδους εκδηλώσεων όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ. Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών τα 5 μέτρα και με το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.

Απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα. Είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για πέντε ημέρες από την Τετάρτη 07-10-2020 και ώρα 22.00 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.