Στρατηγική συνεργασία με την Κίνα συνάπτει η Βουλγαρία

-

Σχέσεις στρατηγικής συνεργασίας συνάπτουν η Βουλγαρία με την Κίνα, δήλωσε από το Πεκίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη και είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζιπίνγκ, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ.

Ο Πρόεδρος της Κίνας υπογράμμισε το καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων, σημειώνοντας πως τώρα περνούν στο επίπεδο της στρατηγικής συνεργασίας, ενώ ο κ. Ράντεφ μίλησε για ιστορική στιγμή, αναφερόμενος στη διακήρυξη που πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών για τη σύναψη σχέσεων στρατηγικής συνεργασίας. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι αυτό το "βήμα" θα είναι αμοιβαία επωφελές και θα δώσει περαιτέρω ώθηση στις διμερείς σχέσεις.

Νωρίτερα, ο κ. Ράντεφ προσκάλεσε Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Βουλγαρία, τονίζοντας πως οι συνθήκες για την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών διαρκώς βελτιώνονται.

Επίσης, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της Βουλγαρίας για την προσέλκυση επενδύσεων από την Κίνα, μεταξύ των οποίων το φορολογικό πλαίσιο, το ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, τη γεωγραφική θέση της χώρας, το σταθερό οικονομικό - χρηματοπιστωτικό σύστημα και τον χαμηλό πληθωρισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Ράντεφ, η Βουλγαρία διαθέτει εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και η κυβέρνηση εργάζεται για τη συνεχή βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως αποθαρρύνουν επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.