Σχέδιο δολοφονίας Νετανιάχου απέτρεψε το Ισραήλ

-

Οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν άνδρα από την Ανατολική Ιερουσαλήμ που σχεδίαζε να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον δήμαρχο της πόλης Νιρ Μπαρκάτ.

Ο άνδρας ενεργούσε κατόπιν διαταγής εδρεύουσας στην Συρία τρομοκρατικής οργάνωσης, αποκάλυψε η Shin Bet. Ο άνδρας είναι ο Άραβας ισραηλινής υπηκοότητας Μουχαμάντ Τζαμάλ Ρασντέχ και η σύλληψή του έγινε στις 24 Απριλίου αλλά κρατήθηκε μυστική από τους Ισραηλινούς.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς ο άνδρας προετοίμαζε σειρά χτυπημάτων και πέραν των δολοφονιών πρωθυπουργού και δημάρχου σχεδίαζε πλήγμα κατά της πρεσβείας, πλέον, των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ και κατά Καναδών αξιωματούχων που εκπαιδεύουν τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς ο συλληφθείς ελάμβανε διαταγές από το Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, ομάδα που πολεμά στο πλευρό του Άσαντ στην Συρία και θεωρείται τρομοκρατική από τους Ισραηλινούς.

Οι Ισραηλινοί πιστεύουν πως ο άνδρας θα συνεργαζόταν και με άλλο τρομοκράτη που θα ερχόταν στο Ισραήλ μέσω Ιορδανίας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.