Συγκρούσεις στρατού-πολιτών στα σύνορα Βενεζουέλας-Κολομβίας

-

 Έκρυθμη είναι η κατάσταση στα σύνορα της Βενεζουέλας-Κολομβίας, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε πολίτες και δυνάμεις του στρατού.

Νωρίτερα, Βενεζουελάνοι στρατιώτες έκαναν χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να διαλύσουν δεκάδες διαδηλωτές που ήθελαν να διασχίσουν μία γέφυρα στα σύνορα με την Κολομβία στην Ουρένια στην Πολιτεία Τάτσιρα.

Το Καράκας αποφάσισε χθες να κλείσει αυτή την γέφυρα, όπως και άλλες, προκειμένου να εμποδίσει τη διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας που επιθυμεί να εισαγάγει η αντιπολίτευση. Επεισόδια, ξέσπασαν και στους δρόμους του Σαν Αντόνιο ντελ Τάχιρα όταν εκατοντάδες άνθρωποι κατευθύνθηκαν προς την γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ.

Τέσσερα μέλη της Εθνοφρουράς αυτομόλησαν στην Κολομβία

Σημειώνεται,  ότι τέσσερις Βενεζουελάνοι στρατιώτες αυτομόλησαν σήμερα στην Κολομβία, διασχίζοντας δύο γέφυρες στα σύνορα, τα οποία έχουν κλείσει με εντολή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Τρεις από αυτούς ανέτρεψαν, με θωρακισμένο όχημα, έναν από τους φράχτες ασφαλείας της γέφυρας Σιμόν Μπολίβαρ που ενώνει τις δύο χώρες, στη συνοριακή πόλη Κούκουτα, όπως ανέφερε αξιωματούχος της κολομβιανής υπηρεσίας μετανάστευσης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία μετανάστευσης της Κολομβίας ανέφερε ότι οι στρατιωτικοί αυτοί «λιποτάκτησαν», αλλά δεν διευκρινίστηκε ο βαθμός τους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, λιποτάκτησε και ένας λοχίας της Εθνοφρουράς ο οποίος διέσχισε μια άλλη γέφυρα που ενώνει τη Βενεζουέλα με την Κούκουτα.

Η κυβέρνηση του Μαδούρο ανακοίνωσε την Παρασκευή (πρωί  Σαββάτου ώρα Ελλάδας) το κλείσιμο των συνόρων στην Πολιτεία Τάτσιρα (δυτικά) στα σύνορα με την Κούκουτα. Το μέτρο αυτό αφορά τη γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ, η οποία είναι το κύριο σημείο διέλευσης για πεζούς, από την πλευρά της πόλης Σαν Αντόνιο ντε Τάτσιρα, καθώς και τη γέφυρα Λα Ουνιόν α Μπόκα ντε Γκρίτα και τη γέφυρα Σανταντέρ στην Ουρένια. Μια τέταρτη γέφυρα, εκείνη της Τιεντίτας έχει αποκλειστεί από τις αρχές Φεβρουαρίου από κοντέινερ που έχει εγκαταστήσει το στρατός της Βενεζουέλας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.