Σύγκρουση Κούρδων του ΡΚΚ με Ιρακινούς στρατιώτες

-
Το ΡΚΚ παγίωσε κουρδική εθνική συνείδηση κόντρα στην τουρκική, Σταύρος Λυγερός

Δύο Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε μέλη του PKK τραυματίστηκαν, σε συγκρούσεις μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων ανταρτών στο Σιντζάρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ιρακινός στρατός, οι μάχες ξέσπασαν όταν στρατιώτες αρνήθηκαν να αφήσουν μαχητές του PKK να περάσουν από έναν σταθμό ελέγχου. Οι άνδρες του PKK παρέσυραν έναν στρατιώτη με το όχημά τους και εξαπέλυσαν επίθεση στον σταθμό.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του ιρακινού στρατού και ενόπλων οργανώσεων, πέραν του Ισλαμικού Κράτους, είναι σπάνιο φαινόμενο. Το Σιντζάρ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ήταν μια από τις πρώτες περιοχές που απελευθερώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο η κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια σε αυτήν την απομονωμένη, ορεινή περιοχή, παραμένει ασταθής καθώς εκεί δρουν πολλές διαφορετικές ένοπλες ομάδες.

Στην περιοχή αυτή διατηρεί βάσεις το PKK, όμως εκεί σταθμεύουν επίσης οι ιρακινές, σιιτικές παραστρατιωτικές δυνάμεις που βοήθησαν στην εκδίωξη των τζιχαντιστών του ΙΚ, καθώς και οι πεσμεργκά, οι δυνάμεις ασφαλείας της ημιαυτόνομης επαρχίας του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.