Σύγκρουση στον αέρα αμερικανικών αεροσκαφών... αγνοούμενοι

-
196

Έξι στελέχη του σώματος των πεζοναυτών των ΗΠΑ αγνοούνται μετά την πιθανολογούμενη σύγκρουση, η αιτία της οποίας είναι ακόμη άγνωστη, δύο αεροσκαφών του Σώματος Πεζοναυτών (USMC) στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια τακτικής και προγραμματισμένης άσκησης, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι η ιαπωνική ακτοφυλακή διέσωσε έναν Αμερικανό αεροπόρο.Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Σύμφωνα με μια λακωνική ανακοίνωση των Πεζοναυτών, το δυστύχημα σημειώθηκε περί τις 02:00 τοπική ώρα. Τα αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από τη βάση Ιβακούνι και διεξήγαγαν εκπαιδευτικά γυμνάσια όταν σημειώθηκε το ατύχημα, συμπλήρωσε το USMC.

Ένας αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί εξήγησε ότι το ένα αεροσκάφος ήταν ένα μαχητικό F/A – 18, ενώ το δεύτερο ένα ιπτάμενο τάνκερ KC-130, με τα μέλη των πληρωμάτων τους να ανέρχονται αθροιστικά σε επτά (2 και 5 αντίστοιχα). Δεύτερος Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι μόνο ένας πιλότος ένοπλων δυνάμεων έχει διασωθεί μέχρι στιγμής.