Ξεκινά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (live)

-

Καθώς η Συμφωνία των Πρεσπών οδεύει προς κύρωση, στο Σύνταγμα πραγματοποιείται στις 14.00 μετά το μεσημέρι συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία. Oι διοργανωτές περιμένουν πάνω από 3.000 πούλμαν από όλη την Ελλάδα για να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της συμφωνίας.

Για συμμετοχή άνω των 600.000 διαδηλωτών ομιλεί ο εκ των διοργανωτών Στέργιος Καλόγερος. Οι αρχές έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα και η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς οι αναρχικοί διοργανώνουν αντισυγκέντρωση στις 13.00 στα Προπύλαια.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ έως και 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δύο drones και ένα ελικόπτερο θα μεταδίδουν εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ.

Στο μεταξύ κλειστοί θα παραμείνουν, από τις 10.00 το πρωί, οι σταθμοί «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια» του Μετρό, έπειτα από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω του συλλαλητηρίου της «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΣΤΑΣΥ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.