Συναγερμός στην Αστυνομία, λόγω Κατσίφα

-
Συναγερμός στην Αστυνομία, λόγω Κατσίφα, slpress

Αντίποινα φοβάται η Ελληνική Αστυνομία, μετά τον θάνατο του Έλληνα ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, την Κυριακή, στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία, από πυρά Αλβανών αστυνομικών. Για τον λόγο αυτό λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας σε σημεία τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο για την προστασία και την αποφυγή οποιουδήποτε επεισοδίου στην  πρεσβεία και τα προξενεία της Αλβανίας, αλλά και σε επιχειρήσεις και καταστήματα που ανήκουν σε άτομα αλβανικής καταγωγής. Μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και για χώρους που αποτελούν στέκια Αλβανών υπηκόων.

Κατάσταση επιφυλακής υπάρχει όμως και στα σωφρονιστικά καταστήματα, όπου κρατούνται Αλβανοί κατάδικοι, καθώς εκφράζονται φόβοι για επεισόδια στις φυλακές.

Παραλλήλως η αστυνομία διευκρινίζει ότι δεν ήταν εθνικιστικοί οι λόγοι της συμπλοκής στον Γέρακα, ένα γεγονός για το οποίο έχουν συλληφθεί επτά άτομα, από τα οποία τα έξι νοσηλεύονται με τραύματα από μαχαίρι και πιστόλι. Η συγκυρία, στην οποία έγινε η συγκεκριμένη συμπλοκή προκάλεσε αναστάτωση πριν γίνουν γνωστά τα αίτια της, ότι δηλαδή πρόκειται για ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών και όχι για γεγονός απόρροια του θανάτου του Έλληνα ομογενή στην Αλβανία.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.