Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Μόσχας, εντοπίστηκε Αμερικανός με νάρκη στις αποσκευές του

-

Μία νάρκη με πυροκροτητή, αλλά χωρίς εκρηκτική γόμωση εντοπίστηκε στις αποσκευές ενός εργαζόμενου στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκε στην διάρκεια ηλεκτρονικού ελέγχου της αποσκευής του εργαζόμενου στην αμερικανική πρεσβρία στην Μόσχα ένα αντικείμενο που έμοιαζε με νάρκη.

Πυροτεχνουργοί που το εξέτασαν διαπίστωσαν ότι επρόκειτο όντως για νάρκη με πυροκροτητή, αλλά χωρίς εκρηκτικό γέμισμα, παρά το γεγονός ότι ίχνη εκρηκτικών υπήρχαν στο εσωτερικό της νάρκης. Ο εργαζόμενος επέστρεφε στις ΗΠΑ μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του στην Ρωσία και ισχυρίστηκε, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, ότι αγόρασε την άδεια νάρκη «για την προσωπική συλλογή του».

Ο εργαζόμενος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ άργησε για την προγραμματισμένη πτήση του, ενώ αργότερα του παρασχέθηκε βοήθεια για την ανανέωση του εισιτηρίου του και την αναχώρησή του από την Μόσχα, αλλά χωρίς την νάρκη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.