Συνάντηση αρχηγού ΕΦ με επικεφαλής στρατού ΗΠΑ

-

Συνάντηση με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, είχε αργά χθες βράδυ, ο αρχηγός του στρατού των ΗΠΑ, Mark Milley, ο οποίος πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στην Κύπρο, στο πλαίσιο περιοδείας του σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα και σε αυτή συμμετείχαν η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία, Καθλίν Αν Ντόχερτι, ο ύπατος αρμοστής της Βρετανίας, Στίβεν Λίλι, οι ακόλουθοι Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου και επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ).

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς προέβη σε ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνάρτηση με τις τουρκικές προκλήσεις.

Η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι η συνάντηση καταδεικνύει την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Λευκωσίας, σε θέματα ασφάλειας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.