Συνεχείς σεισμικές δονήσεις στην Ινδονησία... 10 νεκροί

-

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις εκ των οποίων η μία 6,9 βαθμών και με μικρό εστιακό βάθος συγκλόνησαν χθες το τουριστικό νησί Λομπόκ της Ινδονησίας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων και σκηνές πανικού μερικές εβδομάδες μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς στο ίδιο νησί που προκάλεσαν τον θάνατο σχεδόν 500 ανθρώπων.

Η πρώτη από μια σειρά σεισμικών δονήσεων μεγέθους 6,3 βαθμών, έπληξε το Λομπόκ λίγο πριν από το μεσημέρι, προκαλώντας κατολισθήσεις. Αυτή ακολουθήθηκε περίπου 12 ώρες μετά από ισχυρό σεισμό 6,9 βαθμών και τουλάχιστον πέντε ισχυρούς μετασεισμούς, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS.

Το νησί Λομπόκ, γειτονικό του Μπαλί, στη νότια Ινδονησία, είχε ήδη πληγεί από δύο ισχυρούς σεισμούς στις 29 Ιουλίου και στις 5 Αυγούστου, οι οποίοι προκάλεσαν τον θάνατο σχεδόν 500 ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων.

Τα θύματα του χθεσινού ισχυρού σεισμού καταγράφηκαν στο ανατολικό τμήμα του Λομπόκ και στο γειτονικό νησί Σουμπάουα, που βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρό του.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.