Συνεχίζονται οι έρευνες στην υπόθεση Πετσίτη-ΔΕΠΑ

-

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες των εισαγγελικών αρχών, αλλά και της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη και της ΔΕΠΑ, με αιτήματα δικαστικής συνδρομής που ήδη έχουν υποβληθεί και στο εξωτερικό για έλεγχο λογαριασμών και την ύπαρξη εξωχώριων εταιρειών.

Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών έχει διαταχθεί από καιρό με πρωτοβουλία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, και συνεχίζεται, ενώ δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου (Πρώτο Θέμα) έκαναν λόγο για ευρήματα σε λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη με χρηματικά ποσά που δεν δικαιολογούνται.

Την ύπαρξη των ερευνών επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της και η Αρχή για το Ξέπλυμα με επικεφαλής την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη, ενώ για τα δημοσιεύματα σχετικά που είδαν το φως της δημοσιότητας η ανακοίνωση της Αρχής δεν τα διαψεύδει, αλλά θεωρεί τις σχετικές πληροφορίες "διαστρεβλωμένες".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχής.

«Η Αρχή Καταπολέμησης της  Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες  διέπεται  από μυστικότητα των ερευνών της, η οποία τους τελευταίους μήνες  φαίνεται να έχει παραβιαστεί. Οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται αρμόδια. Οι διαρροές έχουν στόχο να εξαναγκάσουν την Αρχή  σε αποκαλύψεις , που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες έρευνες.

»Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, ότι οσάκις εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία προσώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα, δεσμεύονται άμεσα και χωρίς εξαίρεση ενημερώνονται σχετικά οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

»Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών  με όσα στοιχεία είχαν τότε συγκεντρωθεί. Εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, η Αρχή θα προβεί και πάλι  άμεσα στις νόμιμες ενέργειές της και εφόσον εντοπισθούν ύποπτα χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχομένων θα δεσμευθούν. Τέλος τονίζουμε, ότι οι πληροφορίες εξωθεσμικής προέλευσης συνήθως είναι κακόβουλες  και διαστρεβλωμένες επιδιώκοντας να  πλήξουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Αρχής».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.