Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για την Αττική - Οι πολιτικοί δεν θέλουν μάσκα στο δρόμο

-

Κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο, αλλά και στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ώστε να περιοριστεί ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, μικρότερο αριθμό ατόμων που θα μπορούν να παρίστανται σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση και ακόμη μικρότερες συντροφιές σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια, είναι μερικά από τα μέτρα που μελετούν οι λοιμωξιολόγοι για την Αθήνα και τον Πειραιά, αλλά και για αραιοκατοικημένους δήμους της Αττικής με πρόβλημα, όπως η Κηφισιά..

Η συνεδρίαση της Επιτροπής είναι σε εξέλιξη και οι περισσότεροι ειδικοί έχουν εισηγηθεί να γενικευθεί ακόμα περισσότερο η χρήση της μάσκας, σε εξωτερικούς χώρους, όμως η πολιτική ηγεσία δεν το ενέκρινε και ζήτησε άλλες προτάσεις. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι άπαξ και βγαίνει κάποιος από το σπίτι ή μπαίνει και στο ασανσέρ της πολυκατοικίας του, θα πρέπει να φοράει μάσκα.

Ο  Μητσοτάκης είπε όχι στη "μάσκα παντού"

Οι πολιτικοί έκριναν πριν από 4 ημέρες ότι αυτό (η γενικευμένη χρήση μάσκας) θα προκαλούσε αντιδράσεις, άγνωστο με ποια κριτήρια, αφού το κίνημα κατά της μάσκας κάνει μεν πολλή φασαρία, αλλά αφορά πολύ μικρό ποσοστό των πολιτών. Πιθανόν να θεώρησαν ότι θα επηρεαστεί δυσμενώς ακόμα περισσότερο η εστίαση.

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων αναμένεται να παραδοθεί απόψε στον πρωθυπουργό ο ποίος και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις. Αυτές θα ανακοινωθούν αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και θα τεθούν σε ισχύ από μεθαύριο, Τετάρτη.

Ωράρια - Αριθμός ατόμων σε παρέες

Ειδικότερα, η εφαρμογή του μέτρου του κυλιόμενου ωραρίου τόσο στο δημόσιο, όσο και σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα έχει ως συνέπεια την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς στις ώρες αιχμής. Παράλληλα, θεωρείται βέβαιο ότι θα περιοριστεί ο αριθμός καλεσμένων και στους ανοιχτούς χώρους.

Θα γίνουν αυστηρότεροι οι όροι και για την εστίαση, και παρά την γκρίνια των επιχειρηματιών, αποκλείεται να αρθεί το μέτρο για κλείσιμο τα μεσάνυχτα. Πιθανόν να τεθεί και το "σκοτσέζικο" σχήμα, όπου σε κάθε παρέα δεν θα μπορούν να μετέχουν πάνω από δύο νοικοκυριά με μάξιμουμ τα έξι άτομα από δύο σπίτια. Στη Σκοτία απαγορεύθηκε ακόμα και σε σπίτια να συγκεντρώνονται πάνω από 6 άτομα από τρία διαφορετικά νοικοκυριά -πρέπει να είναι από δύο χώρους συμβίωσης το πολύ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.