Συνθήματα και μπογιές στο και γραφείο του υφυπουργού Παιδείας...

-
35

«Κάτω το νομοσχέδιο» έγραψαν άγνωστοι με κόκκινη μπογιά έξω από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, Βασίλη Διγαλάκη. Το περιστατικό γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο facebook κάνοντας λόγο για μία «ρηξικέλευθη και “εμβριθής παρέμβαση υψηλού πολιτικού συμβολισμού στην είσοδο του γραφείου μου».

Ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ότι «οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί είναι κάτι εύκολο» και υπογράμμισε ότι το δύσκολο είναι η δημιουργία, η σύνθεση και οι εποικοδομητικές προτάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή επίθεση στο πολιτικό της γραφείο δέχθηκε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από τον Ρουβίκωνα. Η ομάδα σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέφερε ότι παρεμβαίνουν απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που αφορά μεταξύ άλλων την κατάργηση του ασύλου και την διαγραφή των αιώνιων φοιτητών.

Άμεση ήταν η απάντηση της υπουργού Παιδείας η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, παράκαμψης του νόμου και του δημοκρατικού διαλόγου είναι απολύτως καταδικαστέα».