Συρία: Απομάκρυνση αμάχων από τον τελευταίο θύλακα του ΙΚ

-

Πάνω από 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το ύστατο προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, καθώς οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ) προετοιμάζονται για την τελική έφοδό τους για να τους αποσπάσουν τον τομέα.

«Πάνω από 600 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, απομακρύνθηκαν το Σάββατο με 25 λεωφορεία» τα οποία στάλθηκαν στα όρια της κοινότητας Σούσα από την κουρδοαραβική συμμαχία και τον διεθνή συνασπισμό κατά του ΙΚ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της οργάνωσης αυτής, τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, μερικές δεκάδες τζιχαντιστές συγκαταλέγονταν στους ανθρώπους που απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ζώνες που ελέγχουν οι ΣΔΔ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.