Συρία - Δαμασκός: Έκρηξη (ιρανικής;) αποθήκης πυρομαχικών...

-
116
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Έκρηξη σημειώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών που βρίσκεται σε «στρατιωτική ζώνη» στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας της Συρίας Δαμασκού, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana και οκτώ μαχητές των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

«Σε μια αποθήκη πυρομαχικών του συριακού στρατού, η οποία βρίσκεται στη δυτική Δαμασκό, σημειώθηκε έκρηξη έπειτα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε ξερόχορτα, σε κοντινό χωράφι και άρχισε να εξαπλώνεται» ανέφερε αρχικά το Sana, επικαλούμενο μια στρατιωτική πηγή.

Αργότερα, ωστόσο, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων επικαλέστηκε μια στρατιωτική πηγή που έλεγε ότι «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να καθοριστούν» τα αίτια της έκρηξης. Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε γνωστό ότι από την έκρηξη τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι, μαχητές των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Εντούτοις, η μη κυβερνητική οργάνωση επισήμανε: «Δεν είναι σαφές εάν η έκρηξη οφείλεται σε μια εσκεμμένη ενέργεια ή εάν είναι αποτέλεσμα των πυρκαγιών στην περιοχή». Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτόπτες μάρτυρες είδαν ρουκέτες στον ουρανό.

Η αποθήκη βρίσκεται στη στρατιωτική ζώνη Ντούμαρ, μια συνοικία στο δυτικό τμήμα της συριακής πρωτεύουσας, διευκρίνισε το Sana. Η έκρηξη ακούστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της Δαμασκού, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.