Συρία: Υπό τον έλεγχο των Κούρδων ο θύλακας των τζιχαντιστών

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν θέσει πλήρως υπό τον έλεγχό τους τον θύλακα στον οποίο είχαν καταφύγει οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους στο χωριό Μπαγούζ της βόρειας Συρίας, κοντά στα ιρακινά σύνορα, όμως η επιχείρηση δεν έχει ολοκληρωθεί, επεσήμανε ο υπεύθυνος Τύπου της πολιτοφυλακής Μουστάφα Μπάλι.

Κάποιοι τζιχαντιστές εξακολουθούν να βρίσκονται σε μια μικρή περιοχή στις όχθες του Ευφράτη ποταμού και δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, εξήγησε ο Μπάλι σε ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους.

«Δεν γνωρίζουμε αν θα αντισταθούν ή όχι», τόνισε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι οι συγκρούσεις στο Μπαγούζ συνεχίζονται, με τους αντάρτες του ΙΚ να εξακολουθούν να κρατούν κάποιες οικογένειες ως ανθρώπινες ασπίδες. Ωστόσο ο Μπάλι υπογράμμισε ότι οι εναπομείναντες τζιχαντιστές θα ηττηθούν «πολύ σύντομα».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.