Σύσκεψη λοιμωξιολόγων με Κικίλια αύριο το μεσημέρι

-

Υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια θα συνεδριάσει αύριο, Δευτέρα 13 Ιουλίου, στις 12:00, η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Η σύσκεψη γίνεται για πολλούς λόγους, μα σύμφωνα με πληροφορίες το πιο ζωτικό θέμα είναι η αύξηση των λεγόμενων "ορφανών" κρουσμάτων, ειδικά στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Τα ορφανά κρούσματα είναι επικίνδυνα επειδή ακριβώς δεν έχει ανιχνευθεί η "πατρότητά" τους, δηλαδή ποιος μετέδωσε τον ιό στον φορέα. Και όσο δεν εντοπίζεται η αλυσίδα μετάδοσης, τόσο δυσχεραίνεται ο έλεγχος μιας επιδημίας.

Φυσικά σοβαρό ζήτημα είναι και η αύξηση των κρουσμάτων εν γένει, ορφανών και μη, όχι μόνον στον ειδικό πληθυσμό των εισερχομένων τουριστών, που όπως αποδείχθηκε μέχρι στιγμής ελέγχονται επαρκώς, αλλά κυρίως σε περιοχές της Ελλάδας που δεν έχουν καν τουριστικό ρεύμα από το εξωτερικό.

Ο υπουργός θέλει επίσης να ενημερωθεί και για τις τρέχουσες εξελίξεις διεθνώς και να λάβει την γνώμη των ειδικότερων ως προς τα μέτρα που θα πρέπει να εισηγηθεί εν συνεχεία στην κυβέρνηση, ειδικά αν συνεχισθεί η "ανιούσα" στα κρούσματα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.