Σύσκεψη Πρωθυπουργού με υπουργό Άμυνας και αρχηγούς ΕΔ

-

Σύσκεψη είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συζητήθηκαν τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας όπως και η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο με τις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας. Συζητήθηκε και η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα επισης και με τον ομογενή γερουσιαστή της Πολιτείας Ρόντ Άιλαντ των ΗΠΑ κ. Λεωνίδα (Λου) Ραπτάκη. Συζητήθηκαν οι προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και θέματα συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει να αποσυρθούν άμεσα το ερευνητικό σκάφος και τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση. Επίσης, υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της ομογένειας στις ΗΠΑ στους ισχυρούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.