Τα αυστριακά ΜΜΕ για το σεισμό στην Αθήνα

-

Την είδηση του σημερινού ισχυρού σεισμού στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν θύματα, μεταδίδει στα απογευματινά ωριαία δελτία ειδήσεων η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Το γεγονός καλύπτουν στο σύνολό τους οι αυστριακές εφημερίδες στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους, κάνοντας αναφορές στις προληπτικές εκκενώσεις δημοσίων κτιρίων για λόγους ασφαλείας, στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της πρωτεύουσας και σε μερικά προβλήματα στην κινητή τηλεφωνία.

Η μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα Kronen Zeitung αναφέρει πως στην ελληνική πρωτεύουσα σημειώθηκε ισχυρός σεισμός, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες χιλιάδες άνθρωποι κατέφυγαν στους δρόμους, και όπως μετέδιδε η Ελληνική Ραδιοφωνία (ΕΡΤ) η Πολιτική Προστασία προσπαθούσε να συλλέξει πληροφορίες για την κατάσταση, ωστόσο δεν υπήρξαν στοιχεία για σοβαρές ζημίες ή τραυματισμούς.

Η εφημερίδα αναφέρεται στο μέγεθος του σεισμού και στις εκτιμήσεις ως προς το επίκεντρό του, ενώ παραπέμπει στα μερικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτροδότηση αλλά και στην κινητή τηλεφωνία, λόγω του ότι πολλοί άνθρωποι προσπαθούσαν, όπως σημειώνει, να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και το δημοσίευμα στην εφημερίδα Kurier, η οποία σημειώνει ότι το 1999 είχε πλήξει την βορειοδυτική περιοχή της Αθήνας ισχυρός σεισμός , προκαλώντας τότε τον θάνατο 140 ανθρώπων.

Ο σημερινός σεισμός, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, ήταν σε απόσταση 25 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας και σε βάθος 15 χιλιομέτρων, γι αυτό και έγινε ιδιαίτερα αισθητός, ενώ, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατέρρευσαν μόνον δύο παλιά ακατοίκητα κτίρια και δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί.

Η εφημερίδα Der Standard αναφέρεται επίσης στα πρώτα στοιχεία για την μη ύπαρξη θυμάτων και σοβαρών ζημιών, παραθέτοντας στη συνέχεια τις μετρήσεις ως προς την ισχύ του σεισμού, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, όπως επίσης από το γερμανικό Κέντρο Γεωλογικών Ερευνών στο Πότσνταμ και το αμερικανικό Geological Survey.

Τα στοιχεία του σεισμού στην Αθήνα και στις πρώτες αντιδράσεις του κόσμου και στα μέτρα από την Πυροσβεστική, παραθέτει στο δημοσίευμά της η Wiener Zeitung, τονίζοντας επίσης πως, σύμφωνα με την δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία (ΕΡΤ) δεν υπήρξαν θύματα και σοβαρές ζημίες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.