Τα είπε όλα ο μισθοφόρος του Ερντογάν! Τους δίνουν ναρκωτικά και 100 δολ. για κάθε κεφάλι! (vid.)

-

Η Εξεταστική Επιτροπή της Δημοκρατίας της Αρμενίας δημοσίευσε τα αποτελέσματα της ανάκρισης του δεύτερου Σύρου τρομοκράτη που συνελήφθη από τις αρμενικές ένοπλες δυνάμεις, του 32χρονου Γιουσέφ ελ-Άμπεντ ελ-Χάτζι. Κατά την ανάκριση, ο τρομοκράτης ανέφερε, ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν τον άφησε τραυματισμένο για πέντε ημέρες, μετά το περιστατικό ο μισθοφόρος αποφάσισε να παραδοθεί και να μετακινηθεί σε θέσεις Αρμενίων.

Ο Ελ Χατζι γεννήθηκε στο χωριό Ζιάντια στη επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, δεν πήγε σχολείο, δεν ξέρει τα γράμματα. Έχει γυναίκα και πέντε παιδιά. Την πρόσκληση για να πάει στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ελ Χατζι έλαβε από τον γείτονά του Ιμπραήμ. «Μου είπε, ότι πρέπει να συμμετάσχω μόνο σε στρατιωτικές ασκήσεις εκεί. Θα λάβω μηνιαία αμοιβή 2.000 δολαρίων. Ο πατέρας και η γυναίκα μου ήταν κατά της απόφασής μου. Μετά, όταν ‘εμαθα ότι οι άντρες από γειτονικές περιοχές επίσης έφυγαν, αποφάσισα και εγώ να αναχωρήσω», αναφέρει ο ελ-Χάτζι.

“Μου είπαν να μην πάρω τίποτα μαζί μου ακόμα και το διαβατήριο”, είπε, και συνέχισε: «Επί τόπου, επιλέχθηκαν άνδρες ηλικίας μεταξύ 20 και 40 ετών. Συνολικά στρατολόγησαν 500 άντρες. Οι Σύριοι μισθοφόροι με 10 λεωφορεία μεταφέρθηκαν στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. Στο σημείο ελέγχου στα σύνορα δεν ζήτησαν από μας να παρουσιάζουμε ούτε τα έγγραφά τους. Στη συνέχεια, οι μαζί με άλλους Σύρους με λεωφορείο φτάσαμε στο τουρκικό αεροδρόμιο, από όπου και πετάξαμε στο Αζερμπαϊτζάν. Στο Αζερμπαϊτζάν μας υποδέχτηκαν οι Αζέροι και Τούρκοι στρατιώτες. Μας έδωσαν στολές, όπλα, πολυβόλα και πυρομαχικά», είπε ο Σύριος.

«Στις 18 Οκτωβρίου, μεταφερθήκαμε στο μέτωπο του Αρτσάχ. Ο διοικητής της ομάδας ήταν ο Αμπού Αμσάν, Σεΐχης Ιμπραήμ. Οι Αζέροι στρατιώτες μας είπαν, ότι πρέπει να καταλάβουμε όλα τα Αρμενικά χωριά και να σκοτώσουμε όλους εκεί, χωρίς να λογαριάζουμε κανέναν. Μας είπαν, ότι κάθε αποκεφαλισμένος Αρμένιος αξίζει 100 δολάρια. Μας έδωσαν μαχαίρια γι’ αυτό. Είπαν ποιος φοβάται, ας πάρει το δόση ναρκωτικών. Μας έδιναν χάπια. Αλλά εγώ δεν έχω δοκιμάσει αυτά, λέει ο Σύρος. Προχωρώντας προς τα χωριά του Αρτσάχ, οι Αρμένιοι άνοιξαν πυρ προς την κατεύθυνσή μας, λέει. Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν.

Ο τρομοκράτης λέει ότι και αυτός τραυματίστηκε, αλλά ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν τον άφησε μόνο του για πέντε ημέρες. Στη συνέχεια αποφάσισε να παραδοθεί. Λέει ότι οι Αρμένιοι του έδωσαν τροφή και νερό. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αζέροι να αποκαλούν τους Αρμένιους άπιστους, αλλά είναι μεγάλο λάθος. «Οι πραγματικοί άπιστοι είναι οι Αζέροι, και εγώ- που είμαι ένας πραγματικός άπιστος που ήρθα να πολεμήσω ενάντια σε αυτούς τους καλούς ανθρώπους. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να πάει στο Αζερμπαϊτζάν δεν πρέπει να κάνει ένα τέτοιο βήμα, επειδή οι Αρμένιοι είναι πολύ ευγενικοί άνθρωποι, με έσωσαν από το θάνατο».

«Ακόμα και αν είστε φτωχοί και ενδιαφέρεστε για χρήματα, μην έρθετε εδώ να πολεμήσετε με τους Αρμένιους, καλύτερα είναι να μείνετε φτωχοί, παρά να έρθετε εδώ», είπε ο Ελ Χάτζι. Την 1η Νοεμβρίου, ο Γιουσέφ ελ-Άμπεντ ελ-Χάτζι συνελήφθη από τις αρμενικές ένοπλες δυνάμεις και σε βάρος του κινήθηκε ποινική δικογραφία σύμφωνα με το άρθρο 389 του Ποινικού Κώδικα (διεθνής τρομοκρατία), μέρος 1 του άρθρου 390 (σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων), κλπ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.