Τέλος οι S-300 για Συρία λόγω επίσκεψης Νετανιάχου σε Μόσχα;

-

Η απόφαση της ρωσικής ηγεσίας να μην πουλήσει στην Συρία τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Ννετανιάχου στην Μόσχα.

Αυτό υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, απορρίπτοντας δηλώσεις του στρατιωτικού συμβούλου του Πούτιν Βλαντίμιρ Κόζιν.

«Οι δηλώσεις Κόζιν είναι εντελώς λάθος να συσχετισθούν με την επίσκεψη Νετανιάχου» δήλωσε ο Πεσκόφ επισημαίνοντας ότι η Ρωσία ποτέ δεν είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε πώληση S-300 στην Συρία, αφήνοντας μόνο ανοικτό το ενδεχόμενο μετά τα πλήγματα από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία κατά χημικών εγκαταστάσεων του Άσαντ.

Ο Κόζιν, στην συνέντευξη στην εφημερίδα Izvestia δηλώνει ότι η Ρωσία δεν θα πουλήσει συστοιχίες αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 στην Συρία καθώς ο συριακός στρατός έχει όσα όπλα χρειάζεται.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.