Τέσσερις νεκροί από την έκρηξη στο Παρίσι

-
130

Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν από την έκρηξη αερίου που έγινε στο κέντρο του Παρισιού, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Η έκρηξη  σημειώθηκε το πρωί σε αρτοποιείο στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι και να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια, ακόμη και εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταξύ των νεκρών είναι δύο πυροσβέστες,  που είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου στην οδό Τρεβίζ, όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Άλλα πέντε άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες φέρουν πιο ελαφρά τραύματα.

«Η κατάσταση είναι τώρα υπό έλεγχο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ στους δημοσιογράφους από το σημείο της έκρηξης, όπως και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο εισαγγελέας της γαλλικης πρωτεύουσας  Ρεμί Ετζ.

Στην επιχείρηση διάσωσης μετείχαν περισσότεροι από 200 πυροσβέστες, ενώ δύο ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην Πλας ντ΄Οπερά για να απομακρύνουν τα θύματα.