Θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ ο Τραμπ;

-
109

Ο Λευκός Οίκος συμπληρώνει τις τελικές νομικές λεπτομέρειες για το ενδεχόμενο κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα λάβει τα χρήματα για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Οι σχετικές προετοιμασίες γίνονται από τον Λευκό Οίκο, παρά το γεγονός ότι τα μέλη του Κογκρέσου προσπαθούν να διαμορφώσουν το νομοθετικό πλαίσιο δικομματικής συμφωνίας για την ρύθμιση των ζητημάτων μετανάστευσης, αλλά κι αυτών της συνοριακής ασφάλειας, ώστε να αποφευχθεί ένα δεύτερο shutdown των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Τα μέλη του Κογκρέσου έχουν στην διάθεσή τους για τις διαβουλεύσεις, χρονικό περιθώριο περίπου δύο εβδομάδων. Ο πρόεδρος Τραμπ είχε σχετικές διαβουλεύσεις με τον υπεύθυνο για τον προϋπολογισμό και Υπηρεσιακό Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι, τον Τζάρεντ Κούσνερ, αλλά κι άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο, συμπεριλαμβανομένων και νομικών συμβούλων.

Το αντικείμενο της σύσκεψης αυτής ήταν τα διαδικαστικά θέματα για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, στελέχη του Λευκού Οίκου συναντώνται μυστικά με συντηρητικές πολιτικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην αμερικανική κοινωνία, οικοδομώντας την απαραίτητη υποστήριξη στο πρόσωπο του προέδρου Τραμπ, ώστε να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.