Θα πάει στην Τουρκία ο Τραμπ;

-

Επίσημη πρόσκληση προς τον Ντόναλντ Τραμπ, να επισκεφθεί την Τουρκία μέσα στο 2019, απηύθυνε ο Ερντογάν, όπως γνωστοποίησε εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν προσκάλεσε τον πρόεδρο Τραμπ να επισκεφθεί την Τουρκία το 2019. Αν και δεν προγραμματίζεται τίποτε το οριστικό, ο πρόεδρος (Τραμπ) είναι ανοικτός σε μια πιθανή συνάντηση στο μέλλον», διευκρίνισε ο Χόγκαν Γκίντλι, εκπρόσωπος της προεδρίας των ΗΠΑ, με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, ενώ Τραμπ και Ερντογάν είχαν την Κυριακή νέα τηλεφωνική επικοινωνία την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε ως «μακρά και παραγωγική».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ διέταξε την Τετάρτη να αποσυρθούν το συντομότερο οι περίπου 2.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί οι οποίοι δρουν στη βορειοανατολική Συρία εναντίον των τζιχαντιστών στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), μιας συμμαχίας αραβικών και κουρδικών ένοπλων ομάδων.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραΐμ Καλίν δήλωσε τη Δευτέρα ότι μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από αξιωματικούς των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ θα επισκεφθεί εντός της εβδομάδας την Τουρκία για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της αποχώρησης των Αμερικανών στρατιωτικών από τη Συρία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.