Θέλει ταχεία ολοκλήρωση της έρευνας για Κασόγκι η Άγκυρα

-

Η Τουρκία ζητά να ολοκληρωθεί «το ταχύτερο δυνατό» η έρευνα για τη δολοφονία, στις αρχές Οκτωβρίου, του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ενώ ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του.

«Βλέπουμε φυσικά το συμφέρον οι εισαγγελείς μας να μοιράζονται τις πληροφορίες και να εργάζονται από κοινού», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη.

«Πρέπει αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί αλλά δεν πρέπει να διαιωνιστεί ή να γίνει αντιπερισπασμός. Πρέπει αυτή η έρευνα να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό, να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται ενώ ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας Σαούντ μπιν Αμπντάλα Αλ- Μουατζάμπ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο εισαγγελέα που έχει επιφορτιστεί με την έρευνα, Ιρφάν Φιντάν.

Μετά τη συνάντηση αυτή, ο Σαουδάραβας εισαγγελέας αναμένεται να μεταβεί στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη. Οι σαουδαραβικές αρχές έχουν συλλάβει 18 άτομα για την υπόθεση αυτή. Περισσότερες από τρεις εβδομάδες μετά τη δολοφονία, οι Τούρκοι ερευνητές προσπαθούν τώρα να βρουν το πτώμα του Κασόγκι.

«Στο θέμα αυτό, καθώς εκείνοι που διέπραξαν τον φόνο αυτό βρίσκονται τώρα στη Σαουδική Αραβία, η Σαουδική Αραβία έχει μια πολύ μεγάλη ευθύνη», είπε ο Τσαβούσογλου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.