Θετική στην συνταγματική αναθεώρηση η ΝΔ

-
90

Θετική στην έναρξη της διαδικασίας για την αναθεώρηση του  Συντάγματος εμφανίζεται η ΝΔ, αν και εκτιμά ότι η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού κρύβει πολιτική σκοπιμότητα.

«Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει από καιρό για μια γενναία Συνταγματική αλλαγή» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προσθέτει ωστόσο «μακάρι να αποδειχθεί, έστω για μια φορά, πολιτικά ώριμος και ο κ. Τσίπρας».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ ξεκινά με επίθεση στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας: «Την ώρα που ο κυνικός συνεταιρισμός των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ παραπαίει και ο κ. Τσίπρας αναζητεί εναγωνίως ευκαιριακές πλειοψηφίες επιβίωσης για λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία, θυμήθηκε ξαφνικά την -ξεχασμένη και από τον ίδιο- Συνταγματική Αναθεώρηση. Ζητεί μάλιστα τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, την ώρα που καθημερινά την υβρίζει, τη συκοφαντεί και την απειλεί ακόμη και με διώξεις».

Στην συνέχεια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει ότι η θέση της ΝΔ για την Συνταγματική αναθεώρηση ήταν και παραμένει ότι «η χώρα χρειάζεται μια ευρεία και τολμηρή αλλαγή του καταστατικού της χάρτη. Γι αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να καταστούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα που εισηγούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση και να επιλέξουν οι πολίτες την κατεύθυνση των αλλαγών με την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές».