Θήβα-κορονοϊός: Πάνω από 200 άτομα σε κηδεία - Kανένα μέτρο δεν τηρήθηκε

-

Σε «μίνι» lockdown έχουν τεθεί χωριά στη Θήβα και τη Χαλκίδα μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για μια γυναίκα η οποία είχε πάει σε κηδεία που έγινε στο χωριό Μουρίκι. Ο δήμαρχος γνωστοποίησε πως στην κηδεία ήταν πάνω από 200 άτομα, παρά τα όσα ορίζουν τα μέτρα κατά της διασποράς του ιού. Ο κ. Τάκης Πέτρου, μιλώντας στο MEGA, εξήγησε πως όλα ξεκίνησαν από μια κηδεία την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Στην τελετή βρέθηκαν συγγενείς από διάφορα χωριά. Υπολόγισε, μάλιστα, πως μπορεί να ήταν και πάνω από 200 άτομα. «Δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο» τόνισε. «Χθες ειδοποιηθήκαμε από την αντιπεφερειάρχη που ήρθε με κλιμάκιο, ότι υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού και πως ήταν μάλιστα συγγενείς του θανόντα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα άτομα είναι θετικά» γνωστοποίησε ο ίδιος. Αναμένεται η διενέργεια τεστ, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στα χωριά Μουρίκι, Ύπατον και Λουτούφι.

Μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο ο ιός έχει «περπατήσει» στην ευρύτερη περιοχή, εκτίμησε. Όσοι βρέθηκαν σε επαφή με τα θετικά κρούσματα έχουν ειδοποιηθεί προκειμένου να παραμείνουν στα σπίτια τους, ωστόσο έχει γίνει σύσταση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν σε καραντίνα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.