Quantcast
Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την Αττική - Τι θα ισχύσει από την Πέμπτη - slpress.gr
Ο Δένδιας ενημερώνει τα κόμματα για τις διερευνητικές με την Τουρκία

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Αττική, από την Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε επισήμως στο τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα μέτρα θα εξειδικευτούν από τους συναρμόδιους υπουργούς σε συνέντευξη Τύπου αύριο το απόγευμα, όπως είπε.

Κατόπιν της εισήγησης της επιτροπής επιδημιολόγων αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας κάθε μορφής λιανεμπορίου, και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ αποστάσεως, εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. Επιπλέον, η έξοδος για ατομική άσκηση θα νοείται μόνον κοντά στον τόπο της κατοικίας χωρίς τη χρήση οχήματος.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός η αύξηση των νοσηλειών και οι μεταλλάξεις αναγκάζουν την πολιτεία να λάβει πρόσθετα μέτρα στην Αττική. «Όσο πιο γρήγορα εφαρμόζονται οι περιορισμοί, τόσο πιο γρήγορα αίρονται. Όσο πιο δραστικοί ειναι, τόσο πιο αποτελεσματικί αποδεικνύονται. Να χτυπηθεί η έξαρση προτού εξαπλωθεί και να δοθεί χρόνος στο σύστημα υγείας μέχρι να προχωρήσουν γρήγορα οι εμβολιασμοί. Γνωρίζω το πρόβλημα των επαγγελματιών αλλά δεν υπάρχει οικονομία χωρίς υγεία. Τα μέτρα θα φέρουν πιο γρήγορα το πλήρες άνοιγμα της αγοράς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εν συνεχεία μίλησε για τα οικονομικά μέτρα στήριξης που λαμβάνονται.

«Καταλαβαίνω την αντίδραση τω πολιτών. “Θα μας ξανακλείσετε” ρωτούν. Δεν ειναι πολλοί αυτοί που μας κλείνουν, είναι ένας, ο κορονοϊός», είπε. « Έχουν σίγουρα γίνει λάθη και αβλεψίες, όμως να μη χάνουμε την μεγάλη εικόνα. Σήμερα είμαι πεπεισμένος  ότι έχει αρχίσει να γράφεται ο επίλογος αυτής της τρομερής περιπέτειας. Να μείνουμε ενωμένοι σε αυτό που ζητά η ίδια η ζωή. Στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με την πανδημία. Σε λίγο πάντως οι εμβολιασμοί στη χώρα μας θα φτάσουν τις 500.000. Μέχρι τα τέλη της άνοιξης οι πιο ευάλωτοι Έλληνες θα έχουν θωρακιστεί με εμβόλια. Είναι το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία. Πρέπει να πετύχουν τα μέτρα όμως. Θα τα τηρήσουμε και θα νικήσουμε».

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.