Την Δευτέρα στην Βουλή το σχέδιο «διάσωση Καμμένου»

-

Την Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής συγκαλεί την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης, προκειμένου να συζητήσουν για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού.

Η πρόσκληση, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας, αφορά τυπικά την τροποποίηση του Κανονισμού σχετικά με θέματα που άπτονται των υπαλλήλων της Βουλής. Ωστόσο, μετά τον θόρυβο και την σεναριολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, στην συζήτηση θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι θα τεθεί και το θέμα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Ενδεχομένως μάλιστα να διατυπωθεί από τον Νίκο Βούτση και συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να διασωθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ στην πολυπόθητη για την κυβέρνηση παραίτηση Παπαχριστόπουλου (αναβλήθηκε σήμερα για δεύτερη φορά), η οποία θα κάνει βουλευτή των Κουίκ και θα τον στείλει κατευθείαν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον δρόμο άνοιξε με τις χθεσινές δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν είναι ηθικό ή πολιτικά ορθό να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που στις εκλογές εξασφάλισαν την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο, παρά το ότι βουλευτές για λόγους συνείδησης ή άποψης μπορούν να αποχωρήσουν».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.