Το 3,7% των ελεγχθέντων, οδηγούσε πιωμένο και το 0,6%, μεθυσμένο - Το 10% ήταν γυναίκες

-

Σε 12.774 αλκοτέστ που διενεργήθηκαν σε οδηγούς από την Τροχαία κατά το τριήμερο από 26 έως και 28 Ιουνίου, σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκε ότι 482 οδηγούσαν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Από αυτούς, οι 74 ήταν σε κατάσταση μέθης.

Τα ποσοστά ήταν υψηλότερα στην Πελοπόννησο, 7,4 των ελεγχθέντων, στην Κρήτη, 6,8 και στο Νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα), 6,5%.

Στην Αττική ήταν επίσης υψηλό, 4,7%

Ο μέσος όρος μειώθηκε χάρη κυρίως στους σχετικά συνετούς Θεσσαλούς, Ηπειρώτες  και Μακεδόνες.

Μπορείτε να δείτε όλες τις περιοχές αναλυτικά στην ιστοσελίδα της τροχαίας κάνοντας κλικ στον αναλυτικό πίνακα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: 70 στην Κεντρική Μακεδονία, 69 στην Αττική, 67 την Κρήτη, 66 στην Πελοπόννησο, 44 στη Θεσσαλονίκη, 32 στο Νότιο Αιγαίο, 28 στη Δυτική Ελλάδα, 28 στα Ιόνια Νησιά, 22 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 16 στη Στερεά Ελλάδα, 14 στη Θεσσαλία, 13 στην Ήπειρο, 8 στο Βόρειο Αιγαίο και 5 στη Δυτική Μακεδονία. (Ομως οι αριθμοι αυτοί δεν αντιστοιχούν σε αναλογία, γιατί δεν έγινε σε κάθε περιοχή ο ίδιος αριθμός τεστ)

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι το 3,77% των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ. Παράλληλα, από τους 482 παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt οδηγούσαν 74 άτομα. Από το σύνολο των 482 πιωμένων οδηγών, το 10% ήταν γυναίκες. Επίσης οι περισσότεροι παραβάτες ήταν ηλικίας 20 έως 40 ετών.

Όπως επισημαίνει η Τροχαία, οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.