Το αεροσκάφος της Βενεζουέλας μετέφερε χρυσό ισχυρίζεται βουλευτής της εκεί αντιπολίτευσης

-

Νέα τροπή παίρνει το θρίλερ με το αεροσκάφος από την Βενεζουέλα, το οποίο στάθμευσε για περίπου πέντε ώρες ώρες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αν ισχύουν τα όσα κατήγγειλε βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Χοσέ Γκέρα, αντιπολιτευόμενος βουλευτής της Βενεζουέλας, εμφανίστηκε βέβαιος πως η επίμαχη πτήση σχετίζεται με την εξαγωγή χρυσού από τη Βενεζουέλα, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει συνάλλαγμα η χώρα. Ο ίδιος βουλευτής κατήγγειλε πρόσφατα ότι ρωσικό Boeing παρέλαβε από το Καράκας 20 τόνους χρυσού από τα αποθέματα που βρίσκονται στη Βενεζουέλα.

Ο Γκέρα υποστήριξε πως η κυβέρνηση του Μαδούρο βγάζει συνεχώς χρυσό από την χώρα και πως ο υπουργός Εξωτερικών Αρεάσα δεν θα προσγειωνόταν στην Αθήνα χωρίς λόγο. «Κάτι σχεδιάζουν, για μένα έχει να κάνει με τον χρυσό, με βεβαιότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμη ότι κυβερνητικά αεροσκάφη από τη Βενεζουέλα δεν μπορούν με ευκολία να προσγειωθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πολύ περισσότερο όταν μεταφέρουν κυβερνητικά στελέχη, εξαιτίας των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Μαδούρο. Ο Γκέρα άφησε τέλος αιχμές για «διευκολύνσεις» που, κατά τον ίδιο, παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στο πρόεδρο Μαδούρο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.