Το έριξε στην γιόγκα ο Σαλβίνι για να αντέξει τους Οίκους αξιολόγησης

-

Οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης κάνουν λάθος για την Ιταλία δήλωσε μετά την υποβάθμιση από την Moody's ο υπουργός Εσωτερικών και ισχυρός άνδρας της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.

Προέβλεψε επίσης ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός με τους Πεντάστερους «θα προχωρήσει μπροστά για πέντε χρόνια, παρά τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, τους ευρωπαίους επιτρόπους και κάποιες εσωτερικές ελλείψεις κατανόησης».

«Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε στα προβλήματα των Ιταλών, όχι για να πέσει η κυβέρνηση ή για να φοβηθούμε από τους οίκους  αξιολόγησης που έχουν κάνει στο παρελθόν ηχηρά λάθη εκτίμησης και που κάνουν λάθος για άλλη μια φορά», είπε ο επικεφαλής της Λέγκας. Ανέφερε επίσης ότι η Ιταλία είναι μια χώρα στερεή και, όπως λένε οι ειδικοί, έχει σταθερές προοπτικές.

Σημειώνεται ότι ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την Παρασκευή το αξιόχρεο της Ιταλίας από "Baa2" στην τελευταία επενδυτική κατηγορία "Baa3", συνοδεύοντάς το ωστόσο από σταθερή προοπτική. Αιτιολογώντας την απόφασή του ο διεθνής οίκος εκφράζει τις ανησυχίες του για τις συνέπειες του προϋπολογισμού του 2019 που έχει καταθέσει η κυβέρνηση της Ιταλίας και για τον οποίο είναι σε αντιπαράθεση με την ΕΕ.

«Κάνω ασκήσεις γιόγκα για να τα ξεπεράσω όλα αυτά και θα τα ξεπεράσουμε», δήλωσε ο Σαλβίνι, ο οποίος, ωστόσο είναι περισσότερο γνωστός για τις αδυναμίες του στο φαγητό, παρά για τις ζεν δραστηριότητές του.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.