Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά νέες κυρώσεις κατά Μαδούρο

-
52

Νέες κυρώσεις κατά του Νικολάς Μαδούρο και των κρατικών αρχών για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταστολή, ζητά με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών καλεί την Ε.Ε. να περιστείλει τις μετακινήσεις των ατόμων αυτών και να παγώσει τα περιουσιακά τους στοιχεία και τις θεωρήσεις διαβατηρίων τους, όπως και των στενότερων συγγενών τους.

Στο ψήφισμα, που υιοθετήθηκε με 455 ψήφους έναντι 85 και 105 αποχές, επαναβεβαιώνεται η πλήρης στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τον προσωρινό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό.

Επιπλέον, το Ε.Κ. δηλώνει πως στηρίζει την υπό εξέλιξη διαδικασία διευκόλυνσης υπό την αιγίδα της Νορβηγίας για να βρεθεί διέξοδος από το τρέχον πολιτικό αδιέξοδο και χαιρετίζει τη συμφωνία και των δύο πλευρών να ξεκινήσουν διάλογο που θα πρέπει να δημιουργήσει τις συνθήκες για ελεύθερες, διαφανείς και αξιόπιστες προεδρικές εκλογές.

Πρόκειται για το τρίτο ψήφισμα που υιοθετεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες στη Βενεζουέλα, καθώς περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βενεζουέλα έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια, 94% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ το 70% των παιδιών δεν πηγαίνουν σχολείο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.