Το Ιράν ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ την Άγκυρα: Καμία συμμετοχή κατά του ΡΚΚ

-

Το Ιράν δεν μετέχει στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων ανταρτών που ξεκίνησε χθες Δευτέρα και παρουσιάστηκε από την Άγκυρα ως μια κοινή επιχείρηση με την Τεχεράνη, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

"Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν κανέναν ρόλο στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά του PKK" (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), μετέδωσε το Irna επικαλούμενο πηγή την οποία δεν κατονόμασε στους κόλπους του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

"Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν θα αντιμετωπίσουν με σθένος οποιαδήποτε ομάδα επιδιώξει να προκαλέσει προβλήματα στην εθνική μας επικράτεια", πρόσθεσε χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις η ίδια πηγή που επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο.

Επικαλούμενο τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι η Τουρκία και το Ιράν εξαπέλυσαν χθες μια άνευ προηγουμένου "κοινή επιχείρηση" κατά των ανταρτών του PKK, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Η Τουρκία έχει ενισχύσει την συνεργασία της με το Ιράν κατά του PKK τα τελευταία χρόνια. Η Άγκυρα βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της κατασκευής ενός "τείχους ασφαλείας" στα σύνορά της με το Ιράν για να εμποδίζει τη διέλευση Κούρδων ανταρτών μεταξύ των δύο χωρών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.