Το Ισλαμικό Κράτος, πίσω από την επίθεση στην Λιβύη

-

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έγινε την Τρίτη στο υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με το Άμακ, τρία μέλη του ΙΚ συμμετείχαν στην επίθεση, στην διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός υψηλόβαθμου Λίβυου διπλωμάτη, και τραυματίστηκαν άλλοι 21.

Την ίδια πληροφορία έδωσε στη δημοσιότητα και το SITE, ένα εξειδικευμένο αμερικανικό κέντρο το οποίο παρακολουθεί συστηματικά τη δραστηριότητα του τζιχαντιστικού κινήματος στο Διαδίκτυο.

Τρεις «στρατιώτες του χαλιφάτου», οι οποίοι έφεραν γιλέκα με εκρηκτικά και αυτόματα όπλα, κατάφεραν να «καταλάβουν τα κεντρικά γραφεία του υπουργείου Εξωτερικών της λιβυκής κυβέρνησης των αποστατών στο κέντρο της Τρίπολης», αναφέρει η ανακοίνωση του ΙΚ που κυκλοφορεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.