Το Κόσοβο αναγνωρίζει Γκουαϊδό, η Ρωσία ειρωνεύεται

-

Το Κόσοβο αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό για πρόεδρο της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε, μέσω Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου Μπετζέτ Πατσόλι.

"Το Κόσοβο αναγνωρίζει επισήμως τον Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό Πρόεδρο της Βενεζουέλας. Εκ μέρους του λαού και της κυβέρνησης του Κοσόβου στον Γκουαϊδό και στο λαό της Βενεζουέλας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στην πορεία για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα για ελευθερία», έγραψε ο ΥΠΕΞ του Κοσόβου.

Σε άλλο tweet του, ο κ. Πατσόλι έγραψε: «Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα και τη σύσταση νέων θεσμών που σέβονται το κράτος δικαίου και την αξιοπρέπεια των πολιτών, το Κόσοβο προσβλέπει στη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με τη Βενεζουέλα. Θα χαρούμε να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία μας στην οικοδόμηση του κράτους».

Οι αναρτήσεις του ΥΠΕΞ του Κοσόβου προκάλεσαν την αντίδραση του αναπληρωτή πρέσβη της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμιτρι Πολιάνσκι, ο οποίος, με ειρωνικό ύφος απάντησε: «Ο μη αναγνωρισμένος αναγνώρισε τον μη αναγνωρισμένο. Ο κόσμος τρέμει από φόβο...», έγραψε στο Twitter ο Ρώσος διπλωμάτης. Πριν από το Κόσοβο στην αναγνώριση του Γκουαϊδό προχώρησε η Αλβανία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.