Το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Χαλέπι μετά από 8 χρόνια (βίντεο)

-

Ένα επιβατικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου της Συρίας για πρώτη φορά σε οκτώ χρόνια, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων SANA την Τετάρτη.

Η πτήση έφτασε στο Χαλέπι από τη Δαμασκό.

Τη Δευτέρα, το κανάλι Al Ikhbariya της Συρίας ανέφερε ότι το αεροδρόμιο του Χαλεπίου άρχισε να λειτουργεί ξανά μετά από μια μακρό διάλειμμα, επικαλούμενος τον υπουργό Μεταφορών της Συρίας Αλί Χάμουντ.

Η βίαιη μάχη για τη Χαλέπι, τη δεύτερη σημαντικότερη πόλη της Συρίας και η οικονομική της πρωτεύουσα, ξεκίνησε το 2012 και διήρκεσε περισσότερα από τέσσερα χρόνια έως το 2016. Το Σεπτέμβριο του 2015, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επίθεση εναντίον ανταρτών στη Συρία. Οι ρωσικές αερπορικές δυνάμεις άρχισαν πλήγματα εναντίον τρομοκρατικών ομάδων.

Στα μέσα Νοεμβρίου του 2016, ο συριακός στρατός ξεκίνησε μια επίθεση και ανέλαβε τον έλεγχο του ανατολικού Χαλεπίου. Η πόλη ανακτήθηκε πλήρως μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Έκτοτε, στο Χαλέπι εκτελούνται έργα για την αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν από τον πόλεμο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.