Το πρωί της Κυριακής τελικά η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου

-
201

Αύριο, Κυριακή, στις 10:30 θα γίνει τελικά το ραντεβού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ μετά και την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ, την Παρασκευή, το ελληνικό κοινοβούλιο καλείται να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες έκαναν λόγο για συνάντηση που θα γινόταν την Δευτέρα, τα πράγματα άλλαξαν, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν και τελικά η συνάντηση θα γίνει  το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία συμφώνησαν ότι ήρθε πλέον η ώρα για την θρυλούμενη συνάντησή τους που θα καθορίσει και το μέλλον της κυβερνητικής συνεργασίας τους. Έτσι, το πολυαναμενόμενο ραντεβού έκλεισε για το πρωί της Κυριακής, όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες, αν και νωρίτερα πηγές από τους ΑΝΕΛ το προσδιόριζαν για το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στην συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον Πάνο Καμμένο να ξεκαθαρίσει την στάση του, καθώς οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να φέρνει στη Βουλή την Συμφωνία των Πρεσπών μετά τις 20 Ιανουαρίου. Ο πρωθυπουργός φέρεται να εμμένει στο δίλημμα που έχει θέσει στον κυβερνητικό εταίρο του, δηλαδή στήριξη στην κυβέρνηση ή ψήφος εμπιστοσύνης, ενώ πληροφορίες θέλουν τον Καμμένο να ζητά από τον Τσίπρα να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, βγάζοντας από την κυβέρνηση όσους προέρχονται από τους ΑΝΕΛ.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Καμμένο να συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση σε όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή και όταν έρθει η κρίσιμη ψηφοφορία για τις Πρέσπες να θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Αρχικά η συνάντησή τους είχε οριστεί για την Παρασκευή, αλλά  αναβλήθηκε, έπειτα από αίτημα του Πάνου Καμμένου, εξαιτίας του κωλύμματος που υπήρχε στα Σκόπια από τις ενστάσεις των Αλβανών για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η αναβολή αυτή έδωσε ωστόσο τον απαραίτητο χρόνο στον αρχηγό των ΑΝΕΛ να κάνει την ίδια ημέρα μία τελευταία βολιδοσκόπηση των βουλευτών του κόμματός του, αλλά και στον πρωθυπουργό να προωθήσει τις όποις παρασκηνιακές συζητήσεις είχε κατά νου. Ο Καμμένος πάντως έκανε μία αναδίπλωση χθες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του αφού η μόνη διαφορά στην κυβέρνηση είναι το όνομα της «Μακεδονίας».