Το σπάνιο είδος του λευκού ρινόκερου παλεύει με την εξαφάνιση

-

Ο αμερικανός φωτορεπόρτερ Justin Mott χρησιμοποιεί τη δύναμη της φωτογραφίας για να ρίξει φως σε ιστορίες φροντίδας ζώων υπό εξαφάνιση. Το project του με όνομα "Mott's Kindred Guardians" αποτελεί μια ματιά στους άνδρες και τις γυναίκες που αφιερώνουν τη ζωή τους στην διάσωση της άγριας ζωής. Αυτό το προσωπικό έργο, το οποίο είναι εξ ολοκλήρου αυτοχρηματοδοτούμενο, έβαλε τον Mott ένα αεροπλάνο για την Κένυα, προκειμένου να φωτογραφίσει τους δύο τελευταίους λευκούς ρινόκερους που υπάρχουν.

Όταν έγινε γνωστό ότι ο Σουδάν, ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος, είχε πεθάνει στην περιοχή Conservancy Ol Peteja, ήταν πλέον δεδομένο ότι ουσιαστικά το υποείδος θα εξαφανιζόταν. Άφησε πίσω του δύο γυναίκες, τη Fatu και τη Najin, που συνεχίζουν να βόσκουν στην ίδια περιοχή. Οι δύο ρινόκεροι προστατεύονται από μια ομάδα επιτηρητών, οι οποίοι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να τις θρέψουν και να τις προστατεύσουν από τους λαθροκυνηγούς.

Πηγή: mymodernmet.com

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.