Τουρκία: Προς εγχώριο σύστημα IFF, στρατιωτικές ψηφιακές επικοινωνίες

-

H τουρκική ASELSAN υπέγραψε συμφωνία με το υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας για την ανάπτυξη εγχωρίου συστήματος Identification Friend or Foe (IFF) και για ψηφιακό δίκτυο επικοινωνιών.

«Η αξία του σχετικού συμβολαίου είναι 1,5 δισ. λίρες», ανέφερε ο επικεφαλής του υφυπουργείου Ισμαήλ Ντεμίρ. Όπως είπε το ψηφιακό σύστημα επικοινωνιών σχεδιάζεται για να καλύψει τις ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

«Το ΝΑΤΟ ανέφερε πως το σύστημα Mode 4 θα πάψει να χρησιμοποιείται από το 2020. Πρέπει να προχωρήσουμε στο Mode 5 και η ASELSAN το έκανε. Το σύστημά της δε θα είναι διαθέσιμο και σε διάφορες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ», είπε ο Ντεμίρ.

Ο αναμεταδότης Mode 5/S της ASELSAN καλύπτει πολιτικές και στρατιωτικές ανάγκες και υποστηρίζει συστήματα Mode 1, Mode 2, Mode 3/A, Mode C, Mode S και τα κωδικοποιημένα Mode 4/Mode 5.

«Θα είμαστε μια από τις πέντε χώρες που παράγουν τέτοια συστήματα. Ελπίζω να γίνουμε και χώρα εξαγωγής τους», είπε ο Χαλούκ Γκοργκούν πρόεδρος της ASELSAN.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.