Τουρκία: Φίλοι, συγγενείς του Κασόγκι στο προξενείο της Σ. Αραβίας

-
56

Πολλές δεκάδες φίλοι και συγγενείς του Τζαμάλ Κασόγκι συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη για να ζητήσουν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμήσουν τη μνήμη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου ο οποίος σκοτώθηκε πριν από τρεις εβδομάδες μέσα στο κτίριο της διπλωματικής αποστολής.

Συνάδελφοι και φίλοι του Κασόγκι άναψαν κεριά στη μνήμη του, με την ευκαιρία της ίδρυσης της "Ένωσης φίλων του Τζαμάλ Κασόγκι". Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο γιος του Τζαμάλ Κασόγκι, Σάλαχ, έφυγε μαζί με την οικογένειά του από τη Σαουδική Αραβία και κατευθύνεται στην Ουάσινγκτον.

Η εφημερίδα Washington Post, με την οποία συνεργαζόταν ο Κασόγκι, κάλεσε σήμερα τους αναγνώστες της, με ολοσέλιδη καταχώριση, να "απαιτήσουν την αλήθεια" για την υπόθεση του αντιφρονούντα δημοσιογράφου. Η εφημερίδα φιλοξενεί μια φωτογραφία του πανίσχυρου πρίγκιπα-διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, με τη φράση :"Ζητείστε την αλήθεια", με κεφαλαία γράμματα.

Μετά την εξαφάνιση του Κασόγκι, στις 2 Οκτωβρίου, η εφημερίδα είχε τυπώσει μια μαύρη στήλη στη σελίδα όπου έγραφε το άρθρο του ο δημοσιογράφος, κάτω από τον τίτλο "Μια φωνή χάθηκε".