Τουρκικές ανησυχίες για τα αμερικανικά σχέδια στην Συρία

-

Την ανησυχία της Άγκυρας για τα σχέδια των ΗΠΑ σχετικά με την οργάνωση «σημείων παρατήρησης» στην Συρία και σε τμήματα κατά μήκος της κοινής συνοριακής γραμμής με την Τουρκία, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Αμερικανού ομολόγου του, Τζιμ Μάτις, ο οποίος ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη, ότι οι ΗΠΑ οργανώνουν σημεία παρατήρησης, προκειμένου να δώσουν την έμφαση που απαιτείται στην εκκαθάριση των τελευταίων πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους, στην Συρία.

Οι Αμερικανοί εκφράζουν καιρό τώρα παράπονα για την ένταση μεταξύ της Τουρκίας και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δυνάμεις της Συριακής Κουρδικής Πολιτοφυλακής YPG). Σημειώνουν μάλιστα ότι οι εντάσεις αυτές έχουν επιπτώσεις στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.