Τραμπ: Δεν εμπιστεύομαι κανέναν στον Λευκό Οίκο

-
109
Όταν ο Τραμπ έκλεισε το μάτι στον Πούτιν

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του, παρουσίασε τον εαυτό του, ως απομονωμένο, αλλά ισχυρό αρχιστράτηγο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. “Ένοιωθα άνετα στην αρχή, παρά το γεγονός ότι ήταν λίγο σουρεαλιστικό να λέω ότι είμαι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι πλέον γεγονός για τον καθένα,” δήλωσε ο Τραμπ.

“Τώρα, νοιώθω πρόεδρος των ΗΠΑ. Ναι έτσι νοιώθω,” είπε ο ίδιος. “Νοιώθω όπως ο Αμερικανός πρόεδρος”. Ωστόσο, ο πρόεδρος Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας τον προηγούμενο μήνα, μεταξύ αυτών, ένα ανώνυμο άρθρο στην εφημερίδα NYT για μία “σιωπηρή αντίσταση” στο εσωτερικό της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως επίσης και ένα δημοσίευμα σχετικά με την πρόθεση του Αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Ροντ Ρόζενσταϊν που σκέφτονταν να τον ηχογραφήσει, ενίσχυσαν την προσωπική του αίσθηση απομόνωσης, αλλά και παράνοιας στην αμερικανική πρωτεύουσα.

“Δεν εμπιστεύομαι κανέναν στον Λευκό Οίκο. Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας,” είπε ο Τραμπ, αποκαλύπτοντας ότι “συνήθως φρουρείται” στην διάρκεια των συναντήσεων που έχει.

Διατηρώντας το κλίμα έντασης με τους παραδοσιακούς συμμάχους των ΗΠΑ και του θετικού σχολιασμού των ιστορικών εχθρών της, ο πρόεδρος Τραμπ επιτέθηκε στην ΕΕ, χαρακτηρίζοντας την ως μία επιθετική ένωση χωρών “που συγκροτήθηκε προκειμένου να εκμεταλλευτεί εμπορικά τις ΗΠΑ” .

Παράλληλα, είπε ότι “κανείς δεν συμπεριφέρεται χειρότερα” από την ΕΕ, απέναντι στις ΗΠΑ, ενώ επέκρινε τον Αμερικανό ΥΠΑΜ Τζέιμς Μάτις για την υποστήριξη του στο ΝΑΤΟ.

“Ειλικρινά, μου αρέσει ο στρατηγός Μάτις. Νομίζω ότι ξέρω περισσότερο γι’ αυτό από τον ίδιο και γνωρίζω περισσότερα από την οπτική του δικαίου, για τα οποία μπορώ να σας πω. Είμαι πλήρως υπέρ του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θέλω να το εκμεταλλευτώ αυτό,” συνέχισε ο ίδιος.