Τραμπ και Ερντογάν για την δολοφονία Κασόγκι

-

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει αποδειχθεί ευθύνη του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στην "τρομερή" δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

"Είμαι εξαιρετικά οργισμένος και δυσαρεστημένος που κάτι τέτοιο μπόρεσε να συμβεί", όμως "κανένας δεν έδειξε ευθέως με το δάκτυλο" τον Σαουδάραβα ηγέτη, δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και αυτός από την Οσάκα της Ιαπωνίας, ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας πρέπει να ξεσκεπάσει τους δολοφόνους του Κασόγκι, υπογραμμίζοντας ότι ορισμένες πτυχές της δολοφονίας αυτής εξακολουθούν να μένουν κρυφές.

Την ευθύνη φέρει μια 15μελής ομάδα που έφτασε στην Κωνσταντινούπολη πριν από την δολοφονία του Κασόγκι, τόνισε επίσης ο πρόεδρος Ερντογάν, σημειώνοντας ότι "δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε για τους δράστες αλλού" για να καταλήξει στο ότι οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του δημοσιογράφου θα πρέπει να διωχθούν στην Τουρκία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.