Τραμπ προς ΝΑΤΟ: Δεν είμαστε ο κουμπαράς του κόσμου

-

Οι ΗΠΑ δεν είναι «ο κουμπαράς όλου του κόσμου» αναμένεται να υπογραμμίσει τους ηγέτες των άλλων χωρών μελών του ΝΑΤΟ ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτό που θα κάνει ο πρόεδρος είναι να πάει στις συναντήσεις αυτές έχοντας κατά νου να προστατεύσει τον αμερικανικό λαό και να σταθεί στο πλευρό των εταίρων και των συμμάχων μας», δήλωσε ένας  εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «όπως (ο Τραμπ) έχει πει πολλές φορές ήδη, η Αμερική πολύ συχνά αντιμετωπίζεται σαν είναι ο κουμπαράς του κόσμου. Κι αυτό πρέπει να σταματήσει».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ήδη από την πρώτη ημέρα της εκλογής του,  εντείνει συνεχώς την πίεση προς ορισμένα κράτη μέλη του NATO να αυξήσουν σημαντικά τις στρατιωτικές τους δαπάνες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.