Τραμπ σε Μακρόν: Γιατί δεν φεύγεις από την ΕΕ

-

Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα της Washington Post, σύμφωνα με το οποίο τον περασμένο Απρίλιο, κατά την συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε στον Μακρόν να αποχωρήσει η Γαλλία από την ΕΕ, ώστε να συνάψουν οι χώρες τους μια διμερή συμφωνία συνεργασίας.

«Γιατί δεν φεύγεις από την ΕΕ;» φέρεται να ρώτησε ο Τραμπ τον Γάλλο πρόεδρο, παρακάμπτοντας ότι ο Μακρόν εξελέγη με ένα καθαρά  φιλοευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας επικαλείται ως πηγές δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ την προτροπή Τραμπ επιβεβαιώνει και διπλωματική πηγή.

Ο Μακρόν πάντως, όταν ρωτήθηκε κατά την συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, απάντησε διφορούμενα και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την προτροπή του Αμερικανού προέδρου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.